AXEL HOU UDSTILLINGEN
Gratis omvisning for alle interesserede

Søndag den 26. august kl. 15

Udstillingens tilrettelægger, museumsleder Teresa Nielsen viser kl. 15 rundt i den aktuelle udstilling med værker af Niels Hansen Jacobsens gode ven, maleren og grafikeren Axel Hou.
Der er malerier, tegninger, skulptur, bemalede glasruder fra tre forskellige kirker og dertil en lille samling sølvarbejder - dåbsfadet fra Herning Kirke og tre dåbsbægre. To af dem er netop kommet til udstillingen, da kunstnerens barnebarn har bragt dem med sig på besøg fra Canada.
Han udlåner også de enkle servietringe, som Hou fik udført til sig selv og sin viv. I omvisningen fokuseres på Hous portætter af Niels Hansen Jacobsen og af bogtrykker Christian Christensen.
Fra dennes efterkommere er udlånt et monumentalt portræt og vigtig dokumentation, der fortæller om bogtrykkerens og malerens nære samspil om udstyr til en række bøger.
Fra Hous efterkommere i Canada har Vejen Kunstmuseum modtaget en spændende samling bøger, som Hou har indbundet med udsøgt klistermarmor og masser af omhyggelige detaljer.
Her er kunst af en særlig slags, som man sjældent får mulighed for at komme tæt på! Ud over de mange udstillede værker følges der på museets hjemmeside op med et omfattende "katalog" i form af en database over omkring 150 grafiske arbejder samt tekster om Hous arbejde for kirkerne, som boghåndværker og meget andet