Bodil Jørgensen læser op af Jacob Jacob-sens "Tæjelownssjow" på Museumspladsen i Vejen den 10. september 2011 i anledning af billedhugger Niels Hansen Jacobsens 150-års dag.
Bodil Jørgensen fortæller på Vejen Kunstmuseum

Spørger man i Vejen, hvilket bysbarn folk gerne vil mødes om, lyder svaret samstemmende: Bodil Jørgensen. Skuespilleren har sat sig dybe spor på egnen. Det sås den 10. september 2011, da Museumspladsen fyldtes mens hun i anledning af billedhugger Niels Hansen Jacobsens 150-års dag læste op med den helt rigtige lokale dialekt af bogen ”Tæjelownssjow”, der er skrevet på jysk tilbage i 1880’erne af billedhuggerens bror Jacob.
Læs mere om ham her på museets hjemmeside
I det afsnit kan man også høre tre af hans fortællinger læst af Bodil Jørgensen.

Tirsdag den 3. marts gæster hun Vejen Kunstmuseum kl. 14-16 med et show, hvor hun akkompagneres af pianisten Bjarne Sahl, der ligeledes er knyttet til Vejen. Billetter à 200 kr. kan købes på museet.

Bodil Jørgensen lever stærkt og deler gerne ud af sine oplevelser, som hun på forunderlige vis altid formår at give mening – som da det var ved at gå galt på vej hjem fra oplæsningen i Vejen. Togforbindelserne glippede, men løsningen blev en forrygende køretur med en afghansk taxachauffør – og aftenforestillingen på Det kongelige Teater nåede hun, netop som hun skulle på scenen!

Det bliver en nærværende fortælling med masser af humor. Bodil Jørgensen synger også viser og beretter om højdepunkter på scenen og i film. Hun fortæller om kærlighed, smertelige tab og erfaringen med at blive mor i en sen alder. Men også de dramatiske begivenheder som passager i den store togulykke ved Sorø i 1988 og senest traktorulykken i forbindelse med en filmoptagelse, der nær kostede hende livet.

Af hensyn til arrangementet lukker museet kl.13 denne dag