I 2013 vistes på Vejen Kunstmuseums Susette Cathrine Holten født Skovgaard-udstilling forlægget og den færdige brode-rede pude med den stramme, men samtidig meget organiske bort.Susette Holten, Sol og skyer.
Kunstnerbroderier – en eftermiddag med Jytte Hjuler

I begge sofaer i billedhugger Niels Hansen Jacobsens stuer på museet er der broderede puder. Over de seneste år er der endog kommer ”nye”, men reelt ret gamle puder til. De er broderet i 1930’erne efter forlæg af maleren Elise Konstantin-Hansen og har en lang og spændende historie, der gradvist er blevet foldet ud takket være Jytte Hjuler, en pensioneret seminarielærer fra Ribe.
Søndag den 3. maj gæster Jytte Hjuler Vejen Kunstmuseum for at fortælle om sit liv med broderede puder - korssting og kunstnerbroderier. Over rigtig mange år har hun samlet over 500 puder med meget forskelligartede motiver. Samtidig har hun indsamlet viden om broderierne og folkene bag. Det var hende helt særlige viden, der første til at både museets Elise Konstantin-Hansen udstillingen i 2007 og siden også 2013-udstillingen om Susette Cathrine Holten født Skovgaard fik helt særlige og ret nørdede afsnit om kunstnerbroderier. Forbindelsen mellem de to kunstnere var bogbinderen og broderiforhandleren Agnes Fink i Kolding. Jytte Hjuler formidlede kontakten til Finks efterkommere og gjorde det dermed muligt på udstillingen at få belyst det hidtil ubeskrevet aspekt af Elise Konstantin-Hansens livsværk – hendes broderiforlæg. Et udvalg af dem blev samlet og udgivet af Agnes Fink, der i 1930’erne søgte at revitalisere den danske broderitradition. Fra Agnes Finks efterkommere lånte museet i endvidere i 2013 en samling af Susette Holtens broderiforlæg og rundt om i private hjem var det tilmed muligt at låne nogle af de broderede puder! Samtidig blev Agnes Finks historie skrevet sammen til en fortælling, som man kan læse om i museets bog, der udkom i forbindelse med Susette Holten udstillingen.
Søndag den 3. maj kl. 15 taler Jytte Hjuler i bredden om sin samling af broderede puder mønstre, motivvalg, materialer og meget andet. Fra museets faste samling skal her fremhæves en fin Susette Holten akvarel af en buket tulipaner i en vase – den er gæsterne til glæde og det kan vi også takke Jytte Hjuler for. Den har hun foræret museet. Her i 100-året for kvindernes valgret er det værd at komme og lytte til en kvinde, der har noget på hjertet!           
Susette Holten. Til venstre Mønsterpude med 4 forskellige hjørner - 1936, i midten ses mønsteret til puden. Til højre puden, Afbladet Hyben - 1935.