Den allermest berømte japanske kunstner, Katsushika Hokusai (1760–1849 ham med billedet af den store bølge), udgav i 1823 ”Bogen med billeder malet i et penselstrøg” (Ippitsu gafu). Nederst ses hans tre påske-harer, eller måske kaniner, der elegant og tydeligt træder trukket op med bare én en-kelt streg. Bogen ligger fremme i den bageste af museets udstillingssale.

Påskeharejagt og gække-klip på Vejen Kunstmuseum

Slå et smut om museet på påsketravetur. Her er noget for hele familien. Frem til og med fredag den 1. april kan I sammen følge påskeharen på skattejagt gennem samlingen. Museet er også åbent anden påskedag, mandag den 28. marts. På skattejagten møder I værker med forårsbebudere – og der gemmer sig harer og kaniner enkelte steder – både i den faste samling og i den nyåbnede særudstilling med japanske træsnit!Midt i Skibelundsalen står et par værkstedsborde til rådighed, så familier og alle videbegærlige gæster kan lære at folde til flotte klip med tre og fem spejlingsakser. Den slags avancerede gækkebreve har vist de færreste prøvet at lave før! Sophus Ejler Jepsen, museets formidler, har lavet omhyggelige vedledninger både på tavler, hvor man kan følge processen trin for trin, og i instruktionsfilm, der kører ved værkstedsbordene. Og mon ikke gæsterne hurtigt får noget at tale sammen om, når de i fællesskab skal knække koden?!

Dertil er der museets øvrige kreative tilbud i form af mønsterbrikkerne, der kan lægges til eventyrlige mønstre på gulvet i Skibelundsalen, Trolde-folde-værkstedet, hvorfra gæster kan hjemtage en troldeskulptur i papir, og det højt skattede Børnehjørne med masser af lærerigt legetøj og de gode Valhalla-tegneserier.