Rødding Højskole og organisationen Blaffernationen

Fredag den 29. september 2017 udstiller elever fra Rødding Højskole på Vejen Kunstmuseum

Hvilke danske værdier er vi rundet af? Hvad er vi fælles om i Danmark? Hvor kommer værdierne fra, og hvad tager vi med os ind i fremtiden? Kan man overhovedet lave en Danmarkskanon med et fælles værdisæt i en globaliseret og flydende verden?

Det er spørgsmål, som 50 elever fra Rødding Højskole i samarbejde med organisationen Blaffernationen har undersøgt i blafferbilerne og i Vejkantsdanmark i den seneste uge.
Mangfoldigheden findes i blafferbilerne og det er her udstillingen tager sit afsæt. Eleverne vil fortolke og genfortolke Danmarkskanonens værdier ud fra deres oplevelser med masser af møder med fremmede mennesker, og evt. komme med deres egne bud på alternative værdier.
De har skullet finde frem til, hvor i Danmark Danmarkskanonens værdier befinder sig. Hvor befinder fx hyggen, tilliden, kønsligestillingen eller frisindet sig helt konkret i dagens Danmark?

Resultaterne udstilles på Vejen Kunstmuseum fredag den 29. september.

Ferniseringen starter fra kl. 15.30 med oplæg fra eleverne samt efterfølgende udstilling.

Alle er velkomne...

Danmarkskanonen:
Bertel Haarders inviterede alle danskerne til at komme med deres bud på fælles danske værdier. Ud af 2424 indkomne forslag blev 10 værdier udvalgt af et kurateret panel. Se mere om værdier på https://www.danmarkskanon.dk/

Rødding Højskole:
Danmarks første højskole grundlagt i 1844 og inspireret af Grundtvigs tanker har et særligt fokus på design, politik, journalist, musik og litteratur, men afsøger i høj grad alternative læringsrum, som fx blafferi.

Blaffernationen:
En landsdækkende organisation som udbreder og understøtter blafferi med formålet om at udleve og sprede tillid, eventyrlyst og mere intelligent ressourcebrug til det danske folk."