Efterårsferieværksteder på museet

Onsdag, torsdag og fredag d. 18.-20. oktober kl. 11-15

For børn og voksne sammen - og for nysgerrige, kreative voksne.
Tilmelding ikke nødvendig, bare mød op.

Plantetryk med tekstildesigner Laura Baruël
På Ateliérloftet får du onsdag, torsdag og fredag i uge 42 mulighed for at lave aftryk af planter på stof. Laura Baruël deler ud af sine erfaringer og vejleder i, hvordan man ved hjælp af varme overfører den farve, som bliver malet på planterne, til tekstil. Dette giver et meget præcist aftryk af planteformerne. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Så kom, hvis du har lyst til at prøve at bruge naturens former og farver til at designe og fremstille unikke tekstiler og papirtryk. Alle er velkomne!

Laura er aktuel i museets særudstilling Flower Power og har sagt ja til at formidle sine teknikker til interesserede gæster i det kommende efterårsferieværksted. På museet kan man se Laura Baruëls farvestrålende tryk og andre af hendes tekstilværker, som alle tager udgangspunkt i fysiske planter. Planterne medbringer Laura Baruël til brug ved efterårsferiens workshop.

Gnubbebilleder
Kom og vær med når vi et andet af efterårsferiens værksteder arbejder med gnubbebilleder – også med udgangspunkt i plante- og blomstermotiver. Gnubbebilleder er en enkel, sjov og kreativ proces, hvor man ved hjælp af oliekridt gnubber mønstre og former fra underlaget frem på et overliggende papir. Med en kombination af pressede, tørrede planter og udklippede motiver som underlag, trylles nye billeder frem på papiret i et væld af farver. Efterfølgende laver vi dekorative rammer til gnubbebillederne og bygger lanterner.

Ny opgavejagt til særudstillingen Flower Power
I Skulptursalen ved museets hovedindgang kan man finde en ny opgavejagt, som børn og voksne kan løse i fællesskab. Gennem børnevenlige spørgsmål, der handler om planter og blomster i værkerne, kan familien i efterårsferien opleve nye sider af særudstillingen.

På gensyn i efterårsferien!