Titel: Forfatteren Aage Matthison-Hansen (1864-1938)

Datering: 1920

Mål: Trykplade: H 100 x 80 mm

Teknik: Radering

Ejer: Vejen Kunstmuseum - overdraget som gave fra Hous barnebarn i dec. 2011, ankommet til museet februar 2012. Indgår som del af bogen "Paradis Blomster - Prosadigte i kinesisk stil".

Signatur og påskrifter: Sammenslynget HAH / 1920 lidt under midten i venstre side af motivet. Med blyant under trykket f.n.t.h. A: Hou

Uddybende tekst :
Christians-Pressens 1920-udgivelse: "Paradis Blomster - Prosadigte i kinesisk stil af Aage Matthison-Hansen" udkom i 150 salgseksemplarer. Den udsøgte lille bog er bundet i lyst lærred med rød-trykt kinesisk tegn på forsiden og et ornament på bagsiden. Bogen bærer dedikationen: "En souvenir de mes chères amis l´ancien Chargé d´affaires de la Chine - Mr. et Mme. Tchai et leurs enfants - Copenhague. Mois de Décembre 1919."
Det raderede portræt er indfældet allerforrest, inden titelbladet.
Bagest er bogen forsynet med en forklaring om dens udstyr: "Alle Dekorationer samt Tegninger til Bindet er udført af Axel Hou, der ligeledes har raderet Forfatterens Portræt, der er trykt af Kunsttrykker Johan Beck. Bogen er trykt paa Van Gelder Zonen Papir i Chr. Christensens Bogtrykkeri i Kjøbenhavn 1920."