Forside til BREVKORT sendt fra Langholt[1] 11.07.1907:

 

 

Til  Hr Forfatter Jeppe Aakjær

      Jenle[2]

       pr.

       Jebjerg

 

 

 

 

 

Skrivesiden på samme brevkort:

 

 

Kjære Hr Aakjær!

 

Da denne regn sinker mig så jeg allerede nu indser, at det vil være mig umulig, at være hjemme i ugen efter den 14, meddeler jeg Dem dette.

 

De troer ikke De engang i August eller September kunde komme til Vejen, ti da er jeg hjemme.

 

 

Mange hilsener Deres hengivne N.H Jacobsen

 

 

 

 


 

[1] Hansen Jacobsen var på Langholt nordøst for Hammer Bakker ved Ålborg i forbindelse med opstillingen af et monument for Malthe Ahlmann (1844-1902), der på Langholt udførte det velomtalte arbejde med særligt avl af heste og kvæg. I ler stod monumentet færdig i hans atelier København i 1904 (se Illustreret Tidende 1904 nr. 38 side 637, den 19. juni). Derefter gik der en årrække inden afsløringen i granit faldt sted ved Langholt i sommeren 1907.

[2] ”Jenle” betyder alene eller ensom. Navnet menes at knytte an til at huset er opført afsides uden nære naboer. Det ligger lidt nord for Skive. Huset var Nanna og Jeppe Aakjærs hjem. Det blev opført i 1906 efter tegninger af arkitekt Povl Baumann, der var en ven af Nanna. Nanna og Jeppe Aakjær mødtes i 1902, men blev først gift den 25.4.1907. ”Jenle” er bevaret og kan besøges. Her findes bl.a. et par eksemplarer af NHJs portrætbuste af Aakjær samt keramiske værker, som forfatteren har fået forærende fra stentøjsbrænderen i Vejen.

 


Se original brevet her