Kjære Aakjær!

 

 

Her sender jeg Dem dyret[1], som vi glemte, Bibelen fik De jo heller ikke at se, så De må indrømme, det er nødvendig De snart kikker ind igjen, dette kort kom i dag, som jeg var bange for at sende alene, da postvæsenet gjerne kunde blive tovle (tovlig?) og ikke vide hvad de skulde.

 

Damerne her klager over der er tomt og øde i Hytten[2], fordi De er rejst

 

 

Hils Madame     hilsen fra os alle sammen

 

Deres hengivne

 

N. Hansen Jacobsen

 

 

 

 


 

[1] Hansen Jacobsen hentyder muligvis til den lille keramiske kalvefigur, som siden har haft plads i Aakjærs hjem, ”Jenle” nord for Skive. En beslægtet figur findes også i Kunstindustrimuseets samling. Dyret ligner et forarbejde til den kalv, der ligger nederste i Ahlmann monumentet ved Langholt nordøst for Hammer Bakker, hvor Hansen Jacobsen senest fra 1921 havde sit sommerhus, ”Højhuset”.

[2] ”Hytten” var aftægtshuset til Niels Hansens Jacobsens fødehjem ”Gaarden”, der siden blev nedrevet for at give plads til plejehjemmet Rosengården. Det var Kaja og Niels Hansen Jacobsens hjem fra 1908 til 1924, da de flyttede ind i boligen i den nordlige ende af det nybyggede Vejen Kunstmuseum. Huset eksisterer fortsat i Skolegade, en lille sidegade i den nordlige ende af Nørregade. ”Hytten” hører under Vejen Kunstmuseum, men er en af Vejen Kommunes udlejningsejendomme. Det vil sige, at den er lejet ud, og skal respekteres som en privat bolig.


Se original brevet her