Vejen den 22/1 1909

 

 

Kjære Hr Aakjær.

 

Vi glæder os ganske overordentligt til at høre Dem her og vi håber at De ikke slår handen af Hytten.[1] ti denne gang kommer De både til at sove og spise i Hytten.

Det er jo ikke hendt før.

 

Da jeg ser af bladene at De er på Turne kommer De vel med eftermiddags iltoget kl 4½  send os et brevkort hvad tid De er her.

 

Med mange hilsener

Til Dem og Deres

Frue fra os Hyttens

Beboere

 

Deres hengivne

N. Hansen Jacobsen

 

 

 

 


 

[1] Som mange gange før skriver NHJ om sit hjem, ”Hytten”, der var aftægtshuset til hans fødehjem ”Gaarden”, der siden blev nedrevet for at give plads til plejehjemmet Rosengården. Det var Kaja og Niels Hansen Jacobsens hjem fra 1908 til 1924, da de flyttede ind i boligen i den nordlige ende af det nybyggede Vejen Kunstmuseum. Huset eksisterer fortsat i Skolegade, en lille sidegade i den nordlige ende af Nørregade. ”Hytten” hører under Vejen Kunstmuseum, men er en af Vejen Kommunes udlejningsejendomme. Det vil sige, at den er lejet ud, og skal respekteres som en privat bolig.

Det, der ikke er ”hendt før” er, at Aakjær både har kunnet være i Hytten og sove dér. Loftsetagen blev op til NHJ og Kajas bryllup ombygget med et lille kammer.

 

 

 


Se original brevet her