Søndag[1]

 

 

Kjær Aakjær.

 

Tak for Deres brev og det var dog fornøjelig at De kunne komme.  Jeg har talt med Portør Sørensen og han var her nu i aften og gav mig den besked, at den Socialdemokratiske forening gjerne ville have Dem til at tale og læse den 3 Juni[2] Kl 8 i Teatersalen i hotellet[3]:

Han bad mig sige om De ikke ville lade dem slippe med 40 Kroner, da de ikke har så godt råd.

Det var jo rart det kunne ordnes med det samme.

 

 

Venlig Hilsen

til Dem og Deres frue

Vi glæder os til at De kommer

 

Deres hengivne

N. Hansen Jacobsen

 

 

 

 


 

[1] Brevet er udateret, men forholder sig til oplysninger, som Aakjær sendte i brev af 27.5.1910, og må være skrevet kort derefter, da mødet hurtigt skulle bringes i stand.

[2] I brev af 27.5.1910 havde Aakjær skrevet: ”Efter 20. Juni kan ingen trække mig ud til Foredrag selv med en Høtyv, da skal jeg skrive – fandeme!”. Det respekterede man i Vejen ved at spørge til den 3. juni!

[3] Det drejer sig om ”Hansens Hotel”, der blev drevet lige ved Vejen Station fra 1902 indtil oktober 1990, og dannede rammen om alle byens vigtige arrangementer. Inden museets opførelse i 1924 var det dér Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn holdt deres tre store aftener i sæsonen. Tilbage i 1924 var det naturligvis også på ”Hansens Hotel”, at man ved efterfølgende middag fejrede det nyopførte museum. Bygningen er nu lavet om til boliger. NHJ udførte gravsten for hotelejeren. Det er et imponerende monument, der kan ses på Vejen Kirkegård, eller via grav- og mindestensdatabasen på Vejen Kunstmuseums hjemmeside.

 


Se original brevet her