Torsdag den 21 Juni 1923

 

 

Kjære Aakjær !

 

Tak for Deres lille besøg her, det var kun alt for kort, det var morsomt at se Deres børn, dem må De bringe med en anden gang igjen.

 

Vi vilde altså gjerne at vi sikkert kunde regne med Dem den 13 Juli ved indvielsen af Springvandet,[1] der er bestemt til kl 7 aften.

 

Udvalget har bedet mig forhøre hos Dem, hvilken pris De vil forlange for at komme hertil og tale og må vi så vente Dem og Deres frue her i Hytte[2] om Torsdagen.

 

 

Med mange venlige

fra os til dem alle.

 

Deres hengivne

 

N. Hansen Jacobsen

 

 


 

[1] Det fremgår, at de allerede inden den 21. juni må have talt om, at Aakjær skulle tale ved Troldespringvandets indvielse, og sådan blev det! Talen blev en hyldest til Aakjærs gamle ven og samtidig med hæder til byen Vejen, der erkendte og gjorde brug af hans enestående evner. Læs Aakjærs tale ved indvielsen andetsteds i dette NHJ-Aakjær-afsnit af hjemmesiden.

[2] ”Hytten” var aftægtshuset til Niels Hansens Jacobsens fødehjem ”Gaarden”, der siden blev nedrevet for at give plads til plejehjemmet Rosengården. Det var Kaja og Niels Hansen Jacobsens hjem fra 1908 til 1924, da de flyttede ind i boligen i den nordlige ende af det nybyggede Vejen Kunstmuseum. Huset eksisterer fortsat i Skolegade, en lille sidegade i den nordlige ende af Nørregade. ”Hytten” hører under Vejen Kunstmuseum, men er en af Vejen Kommunes udlejningsejendomme. Det vil sige, at den er lejet ud, og skal respekteres som en privat bolig.

 


Se original brevet her