Her følger nedefter otte fotografier fra 2015-SAXBO-udstillingen

SAXBO-udstillingen på Vejen Kunstmuseum

25. april til 15.november 2015

Fotograf Pernille KlempUdstillingen med lige knap 1300 udstillede værker startede midt i Gallerigangen i en del af museet, der plejer at rumme den faste samling. Indledningsvis var der en billedserie med udsmykninger udført af SAXBO-værkstedets kunstnere. I montrerne præsentrede produktionens alsidighed i form og glasurer fra de tidelige stykker over enkeltkunstneres værker.


For enden af Gallerigangen var montrerne fyldt med værker af de seneste medarbejdere på værkstedet, Nathalie Krebs’ niece Kirsten Weeke og Lillian Binderup-Jensen, der begge var med ved udstillingens åbning. På væggen var der fotos fra det tidlige værksted i Islev og det i Herlev.


I den første særudstillingssal præsenteredes et udvalg af værkstedets større værker udført i samspil med kunstnere som Henrik Starcke, Adam Fischer, J.J. Bregnø Leon Galleto og Axel Salto.


I den første udstillingssal var der ved trappen et par montrer fyldt med et udvalg af Nathalie Krebs’ glasurprøver udført på gamle skår.


På sydvæggen dannede museets ”julekalenderkasser” rammen om fortællinger om udvalgte aspekter af produktionen med fokus på særlige glasurer, kunstnere og arbejdsgreb.


I den bageste sal var samlet et udvalg af SAXBO-gulvkrukker. På bagvæggen kørte filmen om SAXBO-værkstedet, specialfremstillet til Vejen Kunstmuseum af Mette Mærsk, der har sammenklippet interview med Nathalie Krebs’ gudbarn Anders Uhrskov, den tidligere leder af arkiv og museum i Herlev Jette Hoffmeyer og leder af Vejen Kunstmuseum Teresa Nielsen.


Ved bagvæggen i den bageste sal var opført et par podier til de store krukker.


Østvæggen i den bageste sal var beklædt med montrer fyldt med primært Eva Stæhr-Nielsens værker i et udvalg fra den tidlige produktion til de sene krukker og vaser drejet i den grove stentøjsmasse tilsat chamotte (knust brændtler).