DANSK STANDARDPOESI
 
Klik her for at læse om DANSK STANDARDPOESI historik 2013-14
 
Klik her for PROGRAM 2015
 
FERNISERING
Søndag den 19. juli kl. 15 – ALLE ER VELKOMNE
Værker af arkitekterne
Cecilie Bendixen og Gitte Juul

Performance ved Firoozeh Bazrafkan

Koncert med Vagn E. Olsson, Daniel Svanberg Bøtcher, Johnny Conny Thomas og
Maya Peitersen
 
Cecilie Bendixen tog for en del år siden afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi som arkitekt. Hun er et lokalt indslag i rækken af udstillere i Dansk Standardpoesi. Hun er bosat og arbejder i Askov, få kilometer fra Vejen. Men hendes værker udstilles vide om – senest har var hun aktuel den 16.-21. juni på den store messe i Schweiz, DESIGN MIAMI/BASEL, på Galerie Maria Wettergrens stand. Dér viste Cecilie Bendixen det skulpturelle værk ”Draperet Nimbostratus” en lydabsorberende tekstile ”sky”. Den er et resultat af hendes pdh om lydabsorberende skulpturelt foldede tekstiler.  Målet med det skyformen var både at vise tekstilets potentiale og samtidig at opnå en poetisk gentolkning af naturen. Læs mere om Cecilie Bendixen på www.tekstilerum.dk
 
Gitte Juul blev færdig som arkitekt på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1995 og arbejder i feltet mellem kunst og arkitektur med base i København, Karlskrona og for tiden også i Ljubljana, hvor hun i regi af det europæiske Adapt-r er tilknyttet Kunstakademiet i Ljubljana. Hun fortæller: ”Gennem en årrække har jeg udviklet en praksis, der har fokus på at skabe interventioner som foregår direkte i byens gader, på villaveje og på landsbytorv, hvor der arbejdes i 1:1 og ansigt til ansigt med lokalområdet. Denne ‘in situ’ arbejdsform kræver en maksimal tilstedeværelse og en tillid til, at det der sker kan bruges til noget, da der ikke findes mulighed for at redigere sig frem til projektets pointer. Samtidig er jeg optaget af den materielle og stoflige verden og dens forskellige og til stadighed skiftende tilstande.” Denne arbejdsform har bl.a. manifesteret sig som krydderhaver i Ballerup og Kättilsmåla i Sverige, gadekøkkener i Kolkata og netop nu i aktioner med fokus på et gammelt stadium i Ljubljana. Læs mere om Gitte Juul på www.gittejuul.dk
 
 
 
Dansk Standardpoesi på Museumspladsen i Vejen Kunstmuseum
Program 2015

Udstillingen SEX
17. maj til 15. juli
Udstillingen SEX består af 19 værker på max 35 x 35 x 35 cm, skabt af 21 kvinder fra den danske kunstscene. Værkerne er skabt over ordet/temaet sex, der både kan forstås som et af de engelske ord for køn og som det danske og engelske ord for seksuel aktivitet i enhver henseende.
SEX er kurateret ud fra et inkluderende princip, hvor Maya Peitersen har inviteret tre kvindelige kunstnere fra den danske kunstscene. De tre, der repræsenterer hver sin generation, er blevet bedt dem om, hver at invitere to kvindelige kunstnere, med tilknytning til den danske kunstscene. Disse seks er så blevet bedt om hver, at invitere to til efter samme princip. 
Udstillere: Yvette Sophia Brackman, Marianne Hesselbjerg, Ragnhild May, Pernille With Madsen, Bianca Maria Barmen, Hannah Heilmann, Karin Lind, Anna Samsøe, Sara Willemoes Thomsen, Agneta Werner, Jobim Jochimsen, Camilla Nørgård, Camilla Berner, Ditte Soria, Sian Kristoffersen, Kit Carlsen, Cilla Leitao, Anna Margrethe Pedersen, Ulla Eriksen, Josefine Struckmann og Maya Peitersen. 

Udstillingen DIAGNOSE
19. juli til 30. august 2015
Udstillingen DIAGNOSE bygges op i et samarbejde mellem Gitte Juul og Cecilie Bendixen, der begge er uddannet arkitekter og arbejder i krydsfeltet mellem arkitektur, design og billedkunst. Udstillingen skabes over begrebet diagnose. Udstillere: Gitte Juul og Cecilie Bendixen.
Koncert i forbindelse med åbningen. 

Udstillingen NARKOTIKA 
6. september til 18. oktober 2015
Udstilling og lydperformance: Felia Gram Hansen og Maya Peitersen.
Udstillingen NARKOTIKA vil bestå af musikrelaterede værker af musiker og billedkunstner Felia Gram Hansen og arkitekt og billedkunstner Maya Peitersen. Værkerne vil danne et samspil over og udspænde temaet narkotika. Koncert: Felia Gram Hansen.