Torsdagens klangeksperiment

Tekst og billede ved Heidi Müller

Dagens første deltager var Maj på 7 år der sammen med Malene Thastum øver et lille fragment af Chopins 24 tonarter. Og den første "dukke" var hurtig klar til en lille ballet i flyglet.

Som en del af familieugen i efterårsferien på Askov Højskole skulle museet også besøges. Der ankom 80 - 90 bedsteforældre, forældre, børn og børnebørn, som deltog med stor begejstring i klangeksperimentet. Nogle af dem gik i gang med at tegne deres lille "dukke", mens andre lærte at spille lidt Chopin sammen med Malene Thastum. Der blev fortalt om Frederik Chopin og de 24 tonarter og børnene lyttede meget interesseret.

Flyglet var omgivet af børn hele tiden, det var spændende at se hvad der skete nede i flyglet når man spillede på det. Selv de helt små synes det var vældig spændende når det var deres tur til at øve et lille stykke sammen med Malene Thastum.

Sophus Ejler Jepsen var god til at hjælpe når en ny "dukke" skulle hæftes sammen og der kom hurtigt mange fine "dukker" der stod på spring for at danse en lille ballet nede i flyglet.

Snart var det tid til en lille koncert, men først fortalte Sophus Ejler Jepsen en lille historie om Little Miss Slip-Slop. Så skulle der eksperimenteres, først med et lille stykke ler der blev lå og hoppede nede i flyglet men Malene Thastum spillede.

Bagefter var det "dukkernes" tur til at danse rundt i flyglet til tonerne af Chopin. Der var trængsel om flyglet for det var jo spændende at se hvad der skete med "dukkerne".

Malene valgte en vals til "dukkerne", som blev en smuk afslutning på dagens første Klangeksperiment.

 


Tilbage