PIXEL – PERLEPLADER – KORSSTING
Efterårsferieværksteder uge 42

Traditionen tro byder Vejen Kunstmuseum på ferieværksteder tirsdag-torsdag i uge 42, den 15. til 17. oktober – dagligt kl. 11-15.
I museets aktuelle udstilling kan man fordybe sig i et rigt udvalg af syede, vævede, broderede og tegnede mønstre udført af Susette Cathrine Holten født Skovgaard. Se lige hindes 70’er-agtige stiliserede sol, tossede borter, hvor ikke to hjørner er ens eller pude med P.C. Skovgaards tegning af storken, der kommer flyvende med hendes bror Niels Skovgaard – udført som korssting på en pude!
Oppe på museets lyse atelierloft tilbydes mulighed for at følge en bevægelse fra compute-genererede pixels over mønstre på perleplader til mønstre i korssting på hørlærred. Aktiviteterne er varslet i billedkunstner Sophus Ejler Jepsens workshop-plakat, hvor Magenta og Graf – de to væsner, der symboliserer farven og grafikken – er sprunget ind i Susette Holtens portræt af kunstnerveninden Elise Konstantin-Hansen. Her er noget for børn og voksne – og meget gerne sammen! Modellens kjoleærme er blevet opløst i grove pixel og bag planterne anes både perleplader og korssting…


I samarbejde med en gruppe frivillige hjælpere og under ledelse af Sophus Ejler Jepsen indrettes atelierloftet med en produktionsrække, hvor man kan afprøve alle dele af forløbet og fordybe sig dér, hvor man føler sig bedst hjemme:

1) I den ene ende er der gjort plads med computere. Her kan man på klargjorte skabeloner plotte sit motiv ind. Vilkårene er, at der er de farvetoner til rådighed, der findes i plakatmotivets portræt. På arket er der plads til at lave fire forskellige motiver. Dem får man printet og kan tage dem med til næste arbejdsstation.

2) Ved næste stop er der kasser med plastperler i de farver, der ses i Susette Holtens portræt af Elise Konstantin-Hansen. De mønstre, som man har med fra printeren, passer under de gennemsigtige perleplader. Her kan man føre sit motiv over i en stoflighed, så det står felt for felt som Ejnar Nielsens glasmosaikker, der er indmuret på museets østlige gavl.

3) Den tredje arbejdsplads er det håndværksmæssigt nørdede korsstingsbroderi, som er let og ligetil, når man har sit motiv med sig fra computeren. Kryds for kryds tæller man ud, og fra at sidde med når og farvet tråd, vokser et billede frem, hvor man maler med tråd i stedet for med pensel eller klik med computermusen!

Går man til den og fordyber sig, kan man i efterårsferien altså hjembringe sit motiv i print, perleplade og korssting – det kræver bare lidt tid, og alle kan jo finde ud af at tælle sig frem til sit motiv!


       KLIK PÅ DAGENS
PIXEL – PERLEPLADER –KORSSTING
Tirsdag

Onsdag   Torsdag