I 1947 tryktes Ingrid Vang Nymans tekst ”Lad børnene tegne og modellere”. Det får både børn og voksne lejlighed til i Vinterferieværkstedet!

I 1947 udkom ”Småbarnslekar” med illustrationer af Ingrid Vang Nyman.

BRÆTSPIL og konkurrence
Vinterferieværkstederne på Vejen Kunstmuseum
Tirsdag den 14. til og med torsdag den 16. februar 2017

Traditionen tro er der VINTERFERIEVÆRKSTEDER på Vejen Kunstmuseum. Mens særudstillingssalene er fyldt med legende tegninger, malerier, portrætbuster og keramik udført af Pippi-tegneren Ingrid Vang Nyman sætter vi i år fokus på legen i form af brætspil med en invitation til hele familien: KOM OG LAV JERES HELT EGET BRÆTSPIL! På Atelierloftet vil der være inspirationsmateriale og masser af papir, pap, karton, tusser, maling og alt mulig andet. ALLE er velkomne, og værkstedet er gratis.

VINTERFERIEVÆRKSTEDET ledes af Christoffer Klose. Mens museets formidler Sophus Ejler Jepsen holder orlov, træder hans ”gamle” billedskoleelev til. Christoffer er i dag ansat på Askov Højskole og Efterskole, hvor han bl.a. underviser i GAMEDESIGN. Han er også involveret i den brætspilscafé, der netop er åbnet i Vejen. Her er tale om en specialist på feltet med viden om alverdens brætspilstraditioner.

Som sædvanlig er der værkstedsaktiviteter på ATELIERLOFTET over særudstillingssalene tirsdag og onsdag kl. 11-15. Torsdag er forskudt til kl. 12-16. Onsdag inddrager Christoffer sine gamedesign-elever fra Askov Højskole, og om torsdagen kan man komme til at sidde sammen med nogle af hans elever fra brætspilsundervisningen. Gad vide, hvilke spil de er mest vilde med, og hvad har de af tanker om fremtidens spil?!?

KONKURRENCE – det bedste Ingrid Vang Nyman-spil
Vejen Kunstmuseum udskriver mandag den 6. februar 2017 en konkurrence om et koncept / elementer til et brætspil, hvor hele familien involveres. Omdrejningspunktet skal være museets store samling værker udført af Pippi-tegneren Ingrid Vang Nyman. De færreste ved, at Pippi Langstrømpe havde to mødre. Den ene var forfatteren Astrid Lindgren. Den anden var den danske tegner Ingrid Vang Nyman, der i 1945 tegnede de første Pippi-illustrationer og siden blev Astrid Lindgrens foretrukne illustrator frem til Ingrid Vang Nymans død i 1959. Den danske kunstner har i løbet af 1940’erne og 50’erne illustreret mange andre bøger. På udstillingen vises bl.a. de tre bøger, som hun tegnede for Bonniers forlag.

Når man har set den aktuelle udstilling på museet, ved man, at Ingrid Vang Nymans livsværk handler om meget mere end Pippi, men hvordan kan man fortælle om det i et spil? Skal spillet handle om hendes formidling om alverdens folk, om glæden ved at dyrke sin have, om Grønlands folk og natur, eller skal det måske handle om personen bag illustrationerne? Hendes familie kom fra Vejen, og nu kan vi møde hende tæt på stationen, hvor hendes selvportræt kigger på de forbipasserende…

Det er vigtigt, at flest mulig af hendes værker på forskellige vis inddrages i spillet, der skal være med til at formidle ånden i hendes virke. Der må gerne være masser af berigende oplysning og meget gerne perspektiver ud i den store verden – måske med afsæt i hendes litografier ”Barn i öst och väst” og studier af grønlændere, afrikanere etc. Et andet fokus kunne være på tegnestil, barnets lege eller noget helt femte. Et af de afgørende parametre for kåring af vinderen/vinderne er, at spillerne på en underholdende måde bliver klogere på så mange forskellige måder som muligt!

Spillet skal foregå på/omkring et bræt. Bidrag til konkurrencen kan være spillebrikker, skulpturelle løsdele, spillekort, opgave-kort og alt mulig andet, der kan være med til at uddybe den gode oplevelse.

Vær med og indlever DIN/JERES gode bud på et Ingrid Vang Nyman spil. ALLE kan være med. Konkurrencebidrag skal afleveres på Vejen Kunstmuseum senest søndag den 5. marts kl. 17, når museet lukker.

Førstepræmie 5.000 kr., anden præmie 1000 kr. og tredje præmie 500 kr.

DOMMERKOMITÉ
Christoffer Klose – underviser i game-design på Askov Højskole og i Vejen Billedskole
Sophus Ejler Jepsen – billedkunstner og formidler på Vejen Kunstmuseum
Teresa Nielsen – kunsthistoriker, leder af Vejen Kunstmuseum


I 1947 tryktes denne illustration til Ingrid Vang Nymans tekst ”Lad børnene tegne og modellere”.