Efterårsferieværkstedet 18.-20. oktober 2017

Plantetryk med tekstildesigner Laura Baruël

På Ateliérloftet var der i uge 42 mulighed for at lave aftryk af planter på stof. Laura Baruël delte ud af sine erfaringer og vejledte i, hvordan man ved hjælp af varme overfører den farve, som bliver malet på planterne, til tekstil. Dette giver et meget præcist aftryk af planteformerne.

Laura var aktuel i museets særudstilling Flower Power og havde sagt ja til at formidle sine teknikker til interesserede gæster i det kommende efterårsferieværksted. På museet kunne man se Laura Baruëls farvestrålende tryk og andre af hendes tekstilværker, som alle tog udgangspunkt i fysiske planter. Planterne medbragte Laura Baruël til brug ved efterårsferiens workshop.

Gnubbebilleder
Ved et andet af  efterårsferiens værksteder arbejdede de med gnubbebilleder – også med udgangspunkt i plante- og blomstermotiver. Gnubbebilleder er en enkel, sjov og kreativ proces, hvor man ved hjælp af oliekridt gnubber mønstre og former fra underlaget frem på et overliggende papir. Med en kombination af pressede, tørrede planter og udklippede motiver som underlag, trylles nye billeder frem på papiret i et væld af farver. Efterfølgende lavede de dekorative rammer til gnubbebillederne og byggede lanterner.

Ny opgavejagt til særudstillingen Flower Power
I Skulptursalen ved museets hovedindgang kunne man finde en ny opgavejagt, som børn og voksne kunne løse i fællesskab. Gennem børnevenlige spørgsmål, der handlede om planter og blomster i værkerne, kunne familien i efterårsferien opleve nye sider af særudstillingen.