Hansen Jacobsen var ivrig have-mand - her på Museumspladsen med en af sine agaver.
Han dyrkede også artiskokker.


Fotoværk af Camilla Berner. Planteindsamling no. 14, Søby Brunkulslejr 2017. I buketten findes planten Almindelig Ulvefod. Kan du få øje på den? Gå på museets plantejagt i vinterferien og lær mere om planterne i Camilla Berners buketter.

VINTERFERIEVÆRKSTED PÅ VEJEN KUNSTMUSEUM

Besøg museet i vinterferien, hvor det kommer til at krible i både kreative og grønne fingre! I sammenhæng med særudstillingen art & nature af Camilla Berner arrangerer museet ler- og planteværksted for børn og familier. Værkstedet er åbent for alle, og der er gratis adgang.

LEG MED LER

Besøger man museets åbne værksteder i vinterferien, får man fingrene i både ler og muld. Naturen fylder godt op i museets særudstilling frem til den 29. april – med et væld af vilde blomsterbuketter indsamlet af kunstneren Camilla Berner. Inspireret af kunstnerens planteunivers åbner museet op for både potte- og planteværksted i vinterferien.

På Atelierloftet vil der være lerværksted, hvor børn og voksne kan modellere urtepotter i eget design. Kreativiteten får plads, når der leges med leret – og når der formes og dekoreres med forskellige mønstre eller figurer. På lerværkstedet præsenteres forskellige værktøjer og teknikker, som gør det sjovt at komme i gang med at modellere.

I Skibelundsalen kan man lege videre i planteværkstedet, hvor de nyformede potter forsynes med jord og frø. Man kan vælge mellem bl.a. radisefrø og blomsterfrø, og spirefasen kan familien siden følge hjemme i vindueskarmen. Det er tanken, at den spirende plante, sammen med den ubrændte potte, senere plantes ud i haven eller altankassen.
I Skibelundsalen kan man møde Danmarks Naturfredningsforening, som har tilbudt at bidrage til årets vinterværksted. Repræsentanter fra foreningen vil bl.a. vejlede i planteprocessen og fortælle om de vilde planter i Camilla Berners blomsterbuketter, som kan opleves i udstillingen.

I Gallerigangen kan børn og familier gå på plantejagt i udstillingen art & nature. Plantejagten er udarbejdet særligt til vinterferieværkstedet.

CAMILLA BERNER – ART & NATURE

De som ikke fik set årets julekalenderudstilling i december kan nå det endnu, da det netop er Camilla Berners værker, der gemmer sig bag kalenderens 24 låger. Tilsammen er museets julekalender og særudstilling den første retrospektive præsentation af Camilla Berners virke. I udstillingen kan man bl.a. opleve Berners fotoværker af vilde blomster fra både Danmark og Sydkorea. Berner har en forkærlighed for planter, man kan betegne som ”ukrudt”. Gennem de omfattende planteindsamlinger, som udstillingen formidler, får vi bogstaveligt talt øje på naturen – sammen med muligheden for at gentænke vores syn på den.
I udstillingens ånd inviterer Vejen Kunstmuseum naturen indenfor, når der åbnes for potte- og planteværksted i vinterferien.