Efterårsferieværksted i uge 42

Tirsdag kl. 9.30-15 (en del af Børnekulturdagen)
Onsdag kl. 11-15
Torsdag kl. 11-15

Velkommen til kunstmuseets bogtrykkeri!
Museets værksted finder du i Nørregade 21, 1. sal (indgang fra Nørretorv)

Vi tryller klippebilleder om til bøger i Museets trykpresse
I værkstedet klipper vi eventyrlige billeder af karton i alverdens farver. Bagefter tryller vi billederne over på bogsider i Museets gnide-trykpresse. Når du først har klippet ét billede, kan du trykke det lige så mange gange du vil!
Bogtrykkeren Gutenberg revolutionerede trykpressen midt i 1500-tallet, og det gav masser af mennesker adgang til bøger. På Museets bogtrykkeri hylder vi Gutenbergs teknik og masseproducerer vores egne billeder og ord. Gutenbergs elever har efterladt sig nogle klippede bogstaver i en sættekasse, som man kan bruge til at bygge sine egne historier med. I trykpressen har vi også gjort nogle eventyr klar, som man kan klippe billeder til. Når dine billeder har været en tur gennem trykpressen, samles alle siderne til en bog, som du kan tage med hjem!

 Cirkelines skattejagt
Tegneren Hanne Hastrup er mester i klippebilleder, og for 50 år siden klippede hun den første Cirkeline-figur. På Museet kan du gå på skattejagt efter Cirkeline og hendes venner, musene Ingolf og Frederik. Hanne Hastrups tegninger blev til de skønne Cirkelinefilm, vi kender så godt. Når du er færdig med skattejagten, kan du kravle ind i Cirkelines biograf, som er indrettet i en kæmpe tændstikæske.