KLIK HER Se de nye skilte!


VINTERFERIE
Skilteskov og trækvognskortlægning

Sådan lød tilbudet

Kom og være med i Vejen Kunstmuseums ferieværkstedsaktiviteter tirsdag, onsdag og torsdag i uge 7 – altså den 11., 12. og 13. februar 2020 – dagligt kl. 11-15.

 

Der er gratis aktiviteter både i museet sale og i de midlertidige billedskolelokaler på Nørretorv, hvor indgang er i betonbygningen skråt overfor Thorkilds Vinhandel. Vel mødt begge steder. Er du i tvivl om forbindelsen, vil det blive lettere og lettere at finde vej mellem de to adresser efterhånden som en skilteskov vokser frem.

Vinterferiens aktiviteter er udviklet i makkerskab mellem billedkunstneren Klavs Weiss, der er aktuel med 2019-julekalender-udstillingen, der nu står som en separatudstilling midt i Skibelundsalen på museet, og formidler Sophus Ejler Jepsen.

Ved ankomsten til museet får Vinterferie-gæsterne udleveret en Skattejagt med poster i Klavs Weiss udstillingen og rundt i museets samling. Der følger også oplysninger om den skilteskov, der med tiden skal gøre ruten mellem museet og Nørretorv helt tydelig. I billedskolens midlertidige lokaler bliver der skilteværksted, hvor alle kan være med til at skabe nye skilte med deres helt egne piktogrammer til ruten.

Har du hørt historien om børnene, der stod og så på en gammeldags skrivemaskine og betaget udbrød: ”Wow, en computer, der printer mens man skriver”? Vinterferiens unikke kunstneriske oplevelse bliver en lavteknologisk maskine, der skaber unikaprint med en metalkugle, der er rullet i blæk. Lagt på papir i en træramme kan man i kuglens spor aflæse rystelserne, som den kommer ud for, mens den ligger i en lille trækvogn, der på faste klokkeslæt vil blive trukket frem og tilbage mellem museet og de mildertidige lokaler på Nørretorv.

  

TRÆKVOGNS-KUGLE-PRINTER er en opfindelse Klavs Weiss har bygget til en udstilling i Canada for mange år siden. Når trækvognen i Vinterferien følger skiltningen fra Vejen Kunstmuseum til Vejen Billedskole over kantsten og rundt om springvandet, så ruller kuglen rundt i rammen og efterlader en tegning på papiret. I Skulptursalen og på Billedskolen ophænges kugleprintene. Langsomt vil der måske tegne sig et mønster, som udtrykker turen fra billedskolen til museet på en anden måde end det klassiske landkort.

SKILTESKOVEN
. Omkring Vejen Kunstmuseum vil der i Vinterferien vokse en skilteskov i børnehøjde på ruten mellem Billedskolen og Museet. Skiltene vil ligne små færdselstavler med piktogrammer på. Skiltene er enten runde eller trekantede med den karakteristiske brede røde ramme og et stort tydeligt piktogram malet i sort på hvid bund. Men ud over de kendte piktogrammer for rundkørsel ved Troldespringvandet og skiltet for krydsene hovedvej når man krydser gågaden, så kommer der måske også mindre kendte piktogrammer for "trækvogns-stoppested" og andet, som folk finder på undervejs.

PIKTOGRAMMER. Et piktogram er en meget forenklet tegning, der meget hurtigt kan aflæses og forstås af alle, og det er efterhånden en gammel kunstart eller designopgave at tegne et godt piktogram. I Skilteværkstedet på Billedskolen lærer du hvordan!

STOPPESTEDER. Trækvogns-kugle-printer afgår tirsdag, onsdag og torsdag fra:

De kreative lokaler/Nørretorv: kl. 11, 12, 13 og kl. 14

Fra Kunstmuseet kl. 11:15, 12.15, 13.15 og 14.15

 

I 2002 udstillede Klavs Weiss i et Galleri i Canada. Han havde sat sig for at lave en anderledes kortlægning af gaderne. Det skete ved at lagre mønstret for en kugles bevægelse på vej fra det ene sted i byen til det næste. På fortrykte ark dokumenterede han strækningerne. Det skulle være sket med kuglerammen lagt på en kælk, men der var ingen sne, så hun brugte i stedet den gamle trækvogn Zephir. For hver tur blev nye printark føjet til udstillingen.