Et lille udvalg af ordskiltene i rododendronparken ved Nivaagaards Malerisamling.

Vinterferie-troldeturs-ord-skattejagts-opgave 2021

Kom og vær med! INVITATION til Vinterferiens skattejagtsopgave 2021, der rykker udendørs som afløser for museets traditionsrige vinterferieværksteder.

  Find skattejagten i Vejen Ugeavis for uge 6
– eller klik her til højre på link til pdf af opgavearket >>>>>

Skattejagten er på én og samme tid også en troldetur. Birgit Bjerres trolde viser vej – og de dukker op som store skulpturer i Troldeparken. Turen starter og slutter ved Troldespringvandet.

For at mindske smitterisiko er ruten ENSRETTET.

Alle deltagere bedes vise hensyn og husk:
HOLD GOD AFSTAND


  
Skattejagtens poster byder på ”truede ord”, der er ved at forlade det danske sprog. Vejen Kunstmuseum har hentet dem i et netop indgået partnerskab med Nivaagaards Malerisamling. "Reservat for truede ord" findes i deres rododendronpark i Nivå. Det får snart en filial på Museumspladsen i Vejen – et supplement til trestavelsesordene i Ordstrømmen. Inden de truede ord til foråret vokser frem omkring museet, dukker et udvalg af dem op her i Vinterferiens skattejagt.

Det kan være en god idé at tage turen med et ældre familiemedlem/nabo/ven, der måske en gang har hørt nogle af de uddøende ord. De kan nok hjælpe med at ”oversætte” til nutidsdansk… mens de unge kan byde på nyere ord, der kan erstatte de udgående! Er I i tvivl, kan I ty til www.ordnet.dk.

Skattejagten handler om at finde kodeordet. Ved hver post noteres det bogstav, der er fremhævet i det rigtige ord. Hvis man har svaret rigtigt, dukker ordet op, når man i rækkefølge læser de udvalgte bogstaver fra de rigtige svar.

Fra mandag til søndag i uge 7, altså 15.-21. februar, er der efter aftale med Byens Brød i Nørregade også en belønning – en skolebolle – for hvert korrekt udfyldt opgaveark… så længe lager haves!


     
 
På vej fra Troldespringvandet til Troldeparken har de første to poster fået plads i et par private haver.