LANTERNEVÆRKSTED
på Vejen Kunstmuseum

Søndag den 23. november kl. 14-17 danner Vejen Kunstmuseum rammen om et LANTERNEVÆRKSTED. Nu hvor vi går ind i den mørke tid, er det oplagt at arbejde med en smuk måde at formidle lyset. Sydpå i Tyskland og også i England er der gamle traditioner for at lave lanterner og gå optog med sang, fest og ballade.
På initiativ af lærerne i Vejen Billedskole: Beata Fabricius, Sophus Ejler Jepsen og Lene Kersting vil vi genskabe noget af den stemning ved at få lavet nogle flotte lanterner. På billedskoleloftet oppe over museets særudstillingssale vil Beata Fabricius og Sophus Ejler Jepsen instruere i ”produktionsafdelingen”. Med ståltråd hæftes lanternerne på bambusstokke, og man kan fortsætte ud i tusmørket på Museumspladsen. Dér kan man sætte sin lampe, så den lyser op mens der bliver samling omkring bålet, hvor Lene Kersting vil være klar med lidt varm gløgg. På vej hjemad sidst på eftermiddagen vil det være hyggeligt at se de dansende lanterner bevæge sig gennem byens julemørke gader.
Lanterneværkstedet finder sted i forlængelse af, at Vejen Billedskole den 23. november kl. 13 holder fernisering på efterårsholdenes værker - ALLE er meget velkomne!

På dette værkstedsfotografi ses billedhugger Sophus Ejler Jepsens prototype til en november lanterne, som man selv kan være med til at fremstille i Lanterneværkstedet på Vejen Kunstmuseums billedskoleloft søndag den 23. november kl. 14-17.

Her ses Pippi-tegneren, Ingrid Vang Nymans illustrationer til den svenske bog Drakfisken fra 1956, hvor ungerne promenerer med udsøgte lanterner. Motivet kan købes på små til-og-fra kort på Vejen Kunstmuseum.
 


Tilbage