Masker på Vejen Kunstmuseum

 


Niels Hansen Jacobsens Efterårsmaske

 

2009 er MASKERnes år  

Vejen Kunstmuseum står for tiden i maskernes tegn.  Særudstillingens 24 kalenderkasser - der kan ses frem til den 1. marts - har Morten Steen Hebsgaard fyldt med sine helt egne ”afrikanske masker”. Som man en sommerdag ligger og kigger op i skyerne og ser dyr og andre sære formationer, har kunstneren over en lang periode samlet ”masker”. Med sit kamera har han stillet ind på dem i f.eks. de afrevne pletter på et gammelt tæppe, eller i bunden af en stikdåse. Med hans ”maskebriller” på, er der eksotiske masker alle vegne – kom og gå på opdagelse.

Læs mere her om særudstillingens 24 kalenderkasser


En enkelt Niels Hansen Jacobsen masker har også fået plads i hans babelstårn af 24 kasser.  Meget apropos er Hansen Jacobsen netop aktuel med tre keramiske masker på det parisiske kunstmuseum Musée d’Orsay’s store udstilling om masker i europæisk kunst fra Carpeaux til Picasso!  

Som konsekvens af denne megen snak om masker har billedhugger Sophus Ejler Jepsen besluttet, at museets vinterferieværksteder også skal handle om masker.

Morten Steen Hebsgaard, Afrevet tæppe Morten Steen Hebsgaard, Stikdåse


Prøv at skabe din egen maske på museets maskeværksteder i vinterferien 11. -13. februar kl. 13-16. Det er gratis at deltage, og værkstederne er åbne for alle.

 

Lær at komponere et ansigt eller en karikatur: Hvor store øjne? Hvor langt fra hagen? Hvor højt skal ørerne sidde?
Lige fra tegneseriernes enkle "sådan tegnes Nicolaj" over Mester Jakel til comedia dell’arte, de græske mysterier og Afrikas "kubistiske" masker.

 

Her er enkle skabeloner og frihåndsøvelser, materialer og teknikker til alverdens masker.

 

Vælg mellem flere sjove modeller fra billedhuggeren Sophus Ejler Jepsens værksted og kombiner med træk fra de forskellige typer, som allerede findes på museet: foråret, trolden, døden, kærligheden, kongen, barnet, oldingen, krigen eller skyen.

 

Til sidst kan du arbejde med farvelægning og skyggevirkninger - det er utroligt, hvordan en farve kan ændre stemningen! ... Du er ikke den samme, når du går herfra!

 

Tilbage