Som en gave i forbindelse med renoveringen af Vejen Kunstmuseums Skulptursal januar-september 2004 blev det muligt at samarbejde med radiojournalist Bodil Grue Sørensen (en slægtning til Vejen Kunstmuseums arkitekt, Niels Ebbesen Grue) om fremstilling af lydhistorier om et udvalg af billedhugger Niels Hansen Jacobsens værker.

Lydfilerne kan afspilles her, men de er oprindelig indtalt til den audioguide, som man på museet kan låne med rundt blandt skulpturerne. Da renoveringen medførte lægning af et nyt gulv, blev det samtidig muligt at udføre et utraditionelt tilgængelighedsprojekt. En modelleret gulvplan udført i stentøjsler og opsat på et hæve/sænke bord samt ledelinier i gulvet fører svagtseende og andre nysgerrige gæster rundt i Skulptursalen. Undervejs er der stop ved nogle podier, hvor afformninger i 1:1 af billedhuggerens skitser står opstillet. Disse er inventar, og man må meget gerne føle på dem - hvad de store hvide gipsfigurer absolut ikke tåler!

Klik her for at læse mere om tilgængelighedsprojektet

Tilgængelighedsprojektet er gennemført med støtte fra ANT-fonden, Ludvig og Sara Elsass Fond samt Ulla og Bernt Hjejles Fond. Vejen Kommune har bekostet den grundlæggende renovering.

Tilbage