Besøg på museet
Skoleklasser og andre grupper er meget velkomne på Vejen Kunstmuseum. I skal melde jeres ankomst i forvejen, også selvom i selv vil gå rundt og kigge. Vi beder læreren indskærpe overfor børnene, at man ikke må røre ved kunstværkerne. Hvis det er nødvendigt tilbyder vi gerne den særlige service at åbne museet på hverdage udenfor normal åbningstid. I så fald bør I anmelde jeres besøg i god tid. Besøget er gratis.

Siddepuder
I er velkomne til at låne museets siddepuder, hvis de ikke er i brug. Spørg i kiosken.

Frakker og tasker
Der er indrettet en lille garderobe til venstre for indgangen, hvor man kan lægge tasker og overtøj.

Spisning
Museet har desværre ikke noget rum hvor man kan spise medbragt mad. Man er selvfølgelig meget velkommen til at slå sig ned i anlægget foran museet, hvis det er godt vejr. Husk dog, at man endelig ikke må drikke af springvandet. Vandet cirkulerer, så det er ikke rent! Man må ikke drikke af springvandet!

Omvisninger
Vi arrangerer gerne omvisninger for skoleklasser i den faste samling eller særudstillingerne. En omvisning tager 30-45 minutter, men det er ikke omviseren der taler hele tiden! Vi forsøger altid at inddrage børnene i en dialog, og lade dem snakke om deres oplevelse af kunstværkerne. En omvisning tager altid udgangspunkt i børnenes faglige forudsætninger og lærerens program, så start med at ringe og få en snak om, hvad I gerne vil se og evt. hvilket undervisningsforløb besøget indgår i. Telefonnummeret er 79 96 69 40. Et hold kan max. bestå af 25 elever, for at alle skal kunne høre og se ordentligt. Det er vigtigt at bestille omvisningen i god tid.

Specielle arrangementer
Fra tid til anden arrangeres der specielle arrangementer for skoler på museet. For eksempel kan man i december være med til at åbne en låge i Kunstmuseets julekalender, og snakke om det kunstværk der kommer frem.

Hjælp os med at forbedre vores service
Vi modtager meget gerne forslag til, hvordan vi kan forbedre vores service for skoler, både på museet og på denne hjemmeside. Du kan enten kontakte os direkte eller skrive dig ind i vores gæstebog.


KONTAKT OS

For at tilmelde din klasse til et af Vejen Kunstmuseums workshop-tilbud behøver du blot at ringe på:

79 96 69 40

eller skrive til:

museum@vejen.dk


Det er altid gratis at komme ind på museet, men hvis du kommer med en hel klasse er det en god idé lige at ringe i forvejen!