P EVETYGE PAPOGSTAVE
T E U PESOG VTE SE


Vejen Kunstmuseum Vinterferieværksted uge 7

Tirsdag den 11. til og med torsdag den 13. februar 2014

Dagligt kl. 11-15 – alle er velkomne.

Deltagelse er GRATIS

Alle bogstaver, selv et slynget S, kan klippes over akserne i et stykke foldet papir… men man skal bare lige vide hvordan, og der er forskellige fif til forskellige dele af alfabetet. I Vinterferien kan man på Atelierloftet på Vejen Kunstmuseum møde en ” BOGSTAVKLIPPER-STORMESTER”, billedkunstneren Sophus Ejler Jepsen og hans hold af frivillige hjælpere. De står klar til at lære fra sig og indvie alle nysgerrige i bogstavernes mulige symmetriakser og klippemuligheder.

Japanerne har givet verden origami – en mængde foldede papirskulpturer. Man kan lave fugle, frøer og meget andet, og der er én fast manual til hver form. Vinterferiens BOGSTAVKLIPPERI byder i stedet på uendelig mange variationsmuligheder. Kun den vildeste fantasi sætter grænsen!

Når vi skriver på computeren er et V et V, og man kan kun give V’et en anelse forskellig form ved at ændre skrifttype. Variationerne er til gengæld uendelige, når man arbejder med et stykke foldedet papir og en saks. Skal V’ets sider have ildtunger, istapper, blonder eller noget helt femte? Der er rig mulighed for at gøre brug af alle sine dekorative evner, for bogstaverne kan smykkes med mønstre, hjerter, stjerner og alle de små former, som man måske har prøvet af, når man har klippet gækkebreve.


 

På Atelierloftet bliver der endog mulighed for at gå et skridt videre. Ens egne håndklippede bogstaver kan gå hen og blive digitaliserede, så man på tastaturet på ens egen computer kan skrive med sine helt personlige bogstaver! Det har været et hit for skoleelever og andre hold, der har taget del i Vejen Kunstmuseums formidlingsaktiviteter – nu får alle nysgerrige borgere mulighed for at prøve, og det er en oplevelse for både børn og voksne og især sammen!

På Atelierloftet ligger sakse og hvidt papir klar. Når man har orienteret sig og klippet et bogstav, som man er godt tilfreds med, skal det klæbes op på et farvet ark med god kontrast. Næste skridt er en affotografering, så det kan gå ind i puljen af dagens bogstaver, der samles og lægges ud på Vejen Kunstmuseums hjemmeside.

Sidst på dagen tirsdag, onsdag og torsdag digitaliserer Sophus Ejler Jepsen et alfabet af et udvalg af dagens bogstavproduktion, og lægger den nye skrift ud på museets hjemmeside, så alle interesserede gratis kan downloade det og lægge den på deres egen computer.

Med dette unikke alfabet kan man skrive eventyrlige vinterhilsner til venner og bekendte – en samling bogstaver, som ingen andre har set mage til. Kom og prøv dine evner af. Det er utrolig, hvad ens hænder kan med saks og papir!


Tirsdagens bogstavklippe-værksted
 Tirsdagens bogstavklippe-værksted
 Tirsdagens bogstavklippe-værksted

Skanderup Efterskole klipper  vinterhilsner på Vejen Kunst-   museum først på året 2014.    


  Elever fra Skanderup Efter-       skoles eventyrlige bogstaver fra deres besøg på Vejen Kunst-    museums bogstavklippe-          værksted.                                


  KLIK PÅ DAGENS
                 Bogstav værker

Tirsdag

Onsdag   Torsdag

font1   font2

font3  

Download fonten, og klik på installer.