#1 Fra SAXBO til Calbuco for børn og unge

Rundvisning og workshop for børn og unge om Vulkanudbrud og keramiske processer i alle regnbuens farver.

Vi mødes foran museet og lærer at modelerer en lille skål. Skålen mærkes i bunden med navn og skole, som de rigtige keramikere gør, - og stilles så til tørring mens vi går ind på museet.

Intro: På museet følger vi en stentøjs skål fra vulkanen Fujis skygge, til Paris hvor Niels Hansen Jacobsens møder den og tager teknikken med til Danmark. Her bygger han som én af de første i Danmark, sin egen lille keramiske ovn, der som en minivulkan formår at brænde ler og andre mineraler om til sten.

Særudstillingen: På særudstillingen SAXBO følger vi kemikeren Nathalie Krebses arbejde med stentøj og glasurer i alle regnbuens farver

I atelieret glaserer vi vores egne skåle og sammenligner temperaturer, lys og smeltepunkter i enkle flammer, keramiske ovne og vulkaner som Calbuco

Varighed: Rundvisning uden keramisk workshop 45 min.

Varighed: Rundvisning + Keramisk Workshop 3x45 minutter fordelt på 1-3 dage.


Produkt: Efter workshoppen vil elevernes skåle blive brændt ved forskellige temperaturer som led i en keramisk kortlægning, inspireret af SAXBO og Nathalie Krebs . Når skålene er brændt og fotograferet kan de afhentes på museet.