BILLEDKUNSTENS DAG

Fra BILLEDKUNSTENS DAG den 16. marts til APRILSNAR den 1. april
Vejen Kunstmuseum åbner fra og med Billedkunstens dag den 16. marts 2016, BILLEDKUNSTENS DAG, et stort og inspirerende gækkebrevsværksted for alle!
I værkstedet finder du masser af inspiration til nye og sjove gækkebrevsmotiver + vejledninger til hvordan man kan gøre!
Hvordan folder man gækkebreve med tre kronblade som en tulipan? - med fem spejlingsakser som en fem-stjerne - eller seks-takkede som snefnug?
Hvordan klipper man gækkebreve der ligner et bogstav  - eller gækkebrevsvæsner med arme, ben og vinger?
Alt det og meget mere kan du se, prøve og opleve på Vejen Kunstmuseum fra onsdag den 16. marts - hele påsken - og frem til 1. april!

Alle er velkommen!

(Institutioner kan bestille tid hos Pernille på 79966940)

Bedste hilsner fra Sophus

På landsplan har Kompetencecenter for Børn, Unge og Billedkunst sat sig for i samspil med flest muligt at gøre billedkunstens dag til en årligt tilbagevendende begivenhed med fokus på de mange meget forskellige billedverdener, som vi over århundreder har hobet op omkring os, og producerer i en vild strøm i det digitaliserede samfund. ”Et billede siger mere end 1000 ord”, eller som de kloge japanere sagde: Kun den, der IKKE kan læse billeder har brug for en bog med tekst...Men hvordan fejrer vi billedkunsten og billedkunstens dag? I Vejen sker det så alle kan være med og få ”smagsprøver” på billedkunsten i dag. Bag det lokale initiativ står Vejen Kunstmuseums formidler og en af drivkræfterne i Vejen Billedskole, billedkunstner Sophus Ejler Jepsen fra Askov. Han har udtænkt et projekt, der kan vokse: Indledningsvis starter det med at hvert hold i Vejen Billedskole får lavet mindst et banner hver i anledning af billedkunstens dag. Det bliver til mindst 9 bannere, da der i dette semester er 9 hold i gang på Atelierloftet. Efter aftale med Handelstandsforeningen kommer bannerne til at hænge ude i hovedgaden, hvor billedskolens henved 90 elever, deres forældre, bedsteforældre, venner og bekendte deler billedkunsten med hinanden og alle nysgerrige medborgere.

         

Velkommen på kunstmuseet
Ud over produktionen af bannere har Sophus Ejler Jepsen tilrettelagt et gratis gækkebrevsværksted for alle! På billedkunstens dag den 16. marts står sophus klar i Vejen Kunstmuseums grønne skibelundsal og byder alle velkommen i det store gækkebrevsværksted med masser af inspiration til nye og anderledes gækkebreve. Workshoppen vil være åben kl. 10-16… og står derefter åben men ubemandet i påskedagene og frem til og med den 1. april.