Klik her for at se et lille klip fra Birgit Bjerres Troldepavillon

EFTERÅRSFERIE i TROLDENE og TROLDVÆRKETS TEGNWorkshops den 18., 19. og 20. oktober – dagligt kl. 11-15
- Troldejagtsopgaver ude og inde med konkurrence i perioden 15.10.-23.10.
- Trolde-folde-værksted
- Troldepavillon

Selv om den aktuelle udstilling med værker af Pippi-tegneren Ingrid Vang Nyman rummer rigelige oplevelser til børn og familier på Efterårsferie, byder Vejen Kunstmuseum traditionen tro i uge 42 også på værkstedsdage tirsdag, onsdag og torsdag i skolernes Efterårsferie.

I år foregår værkstedsaktiviteterne under telt ude på Museumspladsen. Skulle det blive koldt, kan man holde varmen ved bål i billedskolens olietønder!
Mens billedhugger Sophus Ejler Jepsens mægtige TROLDVÆRK står som en levende Storm P-maskine på Museumspladsen, benytter vi muligheden for at kunne teste de fontænemasker/figurer, der bliver lavet i værkstedet. Ved TROLDVÆRKET kan man også afprøve sin fløjte i vindladen. Den er et slags orgel, som Ida Hyllested har bygget – og hun har selv opfundet den håndgjorte blæsebælg. Man skulle tro hun var ingeniør og opfinder, men er netop optaget på Kunstakademiet i København, hvor hun skal studere.

Efterårsferien byder på masser af aktiviteter i troldenes tegn:

1) Man kan lave vandspyende figurer eller relieffer i ler- og gipsværkstedet. Det er en meget enkel arbejdsgang, hvor man modellerer hulrummet til sin figur nede i det våde ler, sætter en plastslange i og fylder op med gips, venter til den på 15-20 minutter er størknet og derefter skræller leret af og kan se sin figur!
2) Den anden aktivitet er fløjtemageriet. Ida Hyllested har lavet anvisnings-tegninger og hjælpere assisterer med materialer og gode råd – hver fløjte sin lyd! Kom og test den i vindladen ved Troldværket.3) I og omkring museet bydes på skattejagt til trolderelaterede poster, så her er noget for alle gæster i perioden 15. til 23. oktober. Blandt besvarelserne vil der blive trukket lod om to ”Kender du Pippi Langstrømpe”-bøger. Bogen er fuld af Ingrid Vang Nyman-tegninger. Bemærk, at forfatteren og illustratoren står jævnbyrdigt på forsiden! Over tid kom billederne til at fylde mere og mere til de sidst i 1950’erne blev til tegneserier.

4) I Skibelundsalen står Trolde-folde-værkstedet, hvor man kan smykke sin eget papirtrold og tage sin egen skulptur med hjem. Troldeskabelonen er lavet af billedhugger Sophus Ejler Jepsen. Ved Trolde-foldeværkstedet kan man bladre i Birgit Bjerres Troldebøger. Man kan også se og læse nogle af hendes kloge Trolde-tegneserier.


  

5) På Museumspladsen står Birgit Bjerres Troldepavillon. Ude og inde er den smykket med hendes karakteristiske børnevenlige trolde. På indersiden kan man se 14 billeder fra ”Skovtroldens Flora” – den holder selvfølgelig af alle de vilde planter med de smukke navne! Pavillonen viser vej til Birgit Bjerres trolde i Troldeparken med en super legeplads i Anlægget i Vejen – få hundrede meter øst for Museumspladsen for enden af Østergade.