Projektet er støttet af:Skibelundteltet besøger Holsted

Uge 21 – ved stationen, Signalvej 1

Læs her om forårsturnéen 2018


Workshopleder: Thomas Wolsing, billedkunstner


Sådan lød tilbudet i foråret 2018:

Kom ned i Storegade og se de skulpturelle buketter i den gamle dametøjsforretnings udstillingsvinduer. Mød billedkunstneren Thomas Wolsing, der har skabt dem, og lær at bygge "natur-legepladser" og landskaber til vandrende pinde og - blade. Vi skal ud i naturen og finde byggematerialer og oversete landskaber og ind i teltet for at tegne og bygge et kæmpe fælles VIVARIUM. Et vivarium er en slags dyrehave, der efterligner dyrenes eget landskab.

Men hvad gør man, når dyrene efterligner landskabet for at blive overset?


Vivarium og landskaber til overset kryb

Steder du ikke har opdaget, er der! Du skal bare tage dig tid og se efter, så dukker der spændende ting op, du ikke før har tænkt over - eller set!

Du kigger ud af togvinduet og falder i staver – det ene landskab synes at glide over i det andet i en stadig forandring og forvandling. Tankerne glider over i hinanden… tanke og landskab bliver til ét. Og så pludselig: næste station: Holsted Station.

En perron, et hotel, en lang, tom hovedgade, en stor, tom dametøjsforretning med vinduer så langt øjet rækker. Så har man set det hele, eller har man? Er Holsted et sted?

En smal sti over på den anden side af den lange hovedgade fører tæt langs togskinnerne ned bag den tomme dametøjsforretning. Her starter eventyret!  ”Kilen” er et langt, smalt stykke iscenesat natur – et spændende – omend komprimeret – område til den ene side, og til den anden side den pludselige lyd af et gennemgående tog. Det, som før var overset fra togvinduet, bliver pludselig et spændende sted. Hvad ser man ikke? Og hvad gemmer der sig her af historier og kryb?

Af Thomas Wolsing, billedkunstner