Dukketeater og dukketeaterdukkemageri - Fælles familiedag
lørdag den 18. november 2006
 
 

Arrangementet startede kl. 12, hvor dagens værkstedsleder, Kirsten Abelsen, introducerede de forskellige typer dukke, som der var gjort klar til, at de fremmødte kunne arbejde med. Alle gik ivrigt i gang, og en del havde taget imod udfordringen, og havde selv medtaget spændende materialer ud over alt det, som Kirsten Abelsen som frivillig hjælper havde sørget for at finde frem. Yderligere havde Kirsten en flok frivillige hjælpere, der stod hende bi: Selma Jensen ved bordet med grøntsagsdukker og Kirsten Rasmussen til diverse håndsrækninger sammen med tre af billedskolens lærer: Jette Dall, Bo Worsøe og Beata Fabricius.

 


Der kan laves sjove teaterdukker af pyntet frugt og grønt.
 
Rammen om dukketeateret var en flot gammel tromme
 


 

I løbet af eftermiddagen fik Thildes mor skabt en  sjov hest, til hendes datterEn agurk, en appelsin og lidt pynt var blevet til en sneglefigur
 

Da det blev frokosttid passede det med, at alle på samme tid kunne begive sig op i billedskolen, hvor Else Mortensen og Sasha Andersen havde gjort klar med klapborde, borddækning, saft m.m. Frokostbuffeten var en overdådig blanding af alt det, som de forskellige familier havde taget med. Det var bl.a. nogle særlige børnehit som frikadeller, risengrød, pandekager og æbleskiver.


Én tilbød at støvsuge, mens dukkerne blev præsenteret

Styrket kunne alle gå i gang med værkstedsproduktionens anden etape. Det blev til rigt mange forskellige dukker inden der kl. tre blev kaldt til holdt og oprydning. Dagen dukkemagere trak ind i Malerisalen, hvor Else Mortensen havde gjort klar med kaffe, te og kage mens de forskellige dukker blev præsenteret. Samtidig blev der støvsuget i Skibelundsalen, hvor den professionelle dukkemager, Ole B. Lauritzen, gjorde klar til forestillingen ”Slå højt på tromme” kl. 15.30.

 
Det er ved at være tid til at forestillingen går i gang  
Ole Barkentin Lauritzen havde sære  dukker  med sære tilbøjeligheder....
.

 

Holdvis blev dagens resultater vist frem
 
Nogle af  dukkerne  talte  MEGET  højt,  så  man  måtte holde  sig for ørerne

 

Nogle  af  dukkerne  fortalte  deres  historier for Kirsten Abelsen
 
Dukkerne fandt hurtigt på at lave teater med hinanden


Dukkerne ville meget gerne tale med Kirsten Abelsen

Barkentins Teater var en fin oplevelse for voksne og børn. Den gav  lejlighed til at opdage, at dukker kan være meget andet end af den mest traditionelle form. 

Takket være de mange gode hjælpere forløb dagen glat og glædeligt.

Tak til alle, der gav en hånd med undervejs!

 

Med venlig hilsen

Teresa Nielsen
Museumsinspektør og Billedskoleleder

 

Tilbage