Med afsæt i nogle paller, masser af god, frisk pil fra Skoleskoven i Vejen, et hold nysgerrige og ivrige deltagere (en god blanding af børn og voksne), gik arbejdet i gang fredag eftermiddag. Inden vi gik hjem til aftensmad, var den første, forholdsvis enkle hule færdig – en lille tænkeplads, der bliver til rådighed for billedskolens elever, når de har brug for at sætte sig hen lidt i fred. En af de sækkestole, som vi har fået forærende, passede perfekt!
 

Lørdag var der lagt op til arbejdet med en stor palle. Pilefletning havde fænget, men var kun midlet, ikke målet. Garvede pileflettere vil kigge forgæves efter god teknik. Der blev flettet på livet løs, og hvor det ikke var lige til, var der strips ved hånden! De første solide stager blev hurtigt bukket og samlet til et lille hvælvet rum. Nederst var der rimelig systematisk flet – dog ikke helt efter bogen! Og ovenfor blev det til fri form. Hule nr. 2. var med afbladede grene og dermed en meget tydeligere form. Hulen har indledningsvis fået sin plads ved Vejen Kunstmuseums børnehjørne. Her kan man ligge og læse – et sted som mindst en af deltagerne var sikker på, at hun ofte ville komme!
Kigger man op i toppen hænger der et par legetøjsfrøer med et sjippetov.

Fra Skoleskoven blev læssevis af pil kørt ind til museet.


 

 

 

Fredag  eftermiddag blev  der indledningsvis boret store huller i pallen.
De bærende grene blev snittet til i bunden og sat godt fast.

 

 

Alle var i gang med den første hule. 
De  bærende  grene  blev  bukket, viklet  sammen  og  bundet med strips.   Pilen blev brugt  med blade, og  gav snart en luk-ket, skyggefuld hule.

 

Midt  under arbejdet ses fra højre Annette Holdensen og  nogle af hendes unge hjælpere:  Signe  Skov  Madsen,  Anna Bonde og Sasha Andersen.

 

Fredagens  hule passede lige i ståhøjde  til  Ida,  mens Merete fulgte med i opstillingen.

 

Undervejs  blev  der  også  tid  til at  sy  en  hule – her  ses  de store piger, Anne og Sasha sammen med Signe og Ida.

 

Merete var optaget af forsigtigt at lirke barken af de friske pile-grene.

Caroline nød roen fredagens hule, mens  andre var i  gang  ved bordet sammen med Annette.

 

Undervejs  i løbet af lørdagen blev der også tid til  et  hyggeligt frokostbord, hvor en del af deltagerne har taget sæde.

 

 

Nede  i entréen  blev  lørdagens  store hule  bygget  op  –  den ville ikke kunne komme ud gennem døren.

 

Annette gik  med  til  nogenlunde  regulær  fletværk  forneden, men undervejs  kom  der  også lidt  andet ind såsom  sivtov og sløjfebånd.

 

Fra det jævne fletværk gik det snart over i freestyle med strips som mirakelmiddel, når enderne ikke helt ville som de skulle!

Her  ses  størsteparten  af børnene, der  dog ikke  alle  kunne være i hulen på samme tid – så  skulle vi  have  haft  en  langt større palle!

 

 

Annette  Holdensens særlig   trofaste  elev  blev  Anna Bonde, som blev helt bidt af pilefletningen!

Her  er  størsteparten  af  huleholdet.  Fra  venstre ses foroven Anette, nedenfor Anna dernæst Signe,  Anna,  Ida  og Pernille. Hos Vejen Billedskoles  kasserer, Selma Jensen, står  Merete og Signe.