Trekantområdets Kunstnerlegat
26. februar - Forlænget til 15. maj 2011

For sidste gang uddeles det kunstnerlegat, der tildeles en kunstner i Trekantområdet og følges op af en separatudstilling i den forreste af museets særudstillingssale.
VEJEN KUNSTMUSEUM viser udstillingen SKYGGE OG SPEJL af Sophus Ejler Jepsen

Skyggen er en mærkelig figur af en tung og ulmende røg, der i en glidende bevægelse over jorden, er ved at tage form af et menneske; - eller ved at forlade det.
Som skyggens sprælske kollega i Peter Pan, eller den myrdede komandant, der slår døren ind til Don Juans sidste middag, spejler skyggen sindet, der ser den.
Det er ikke alle, der kan se den døde konge i Shakespears Hamlet, men alle ting i verden kaster skygger og denne udstilling belyser hvordan og spejler sig i dem.
Som Carl Th Dreyer bemærkede, er det ingen kunst at tænde lyset i et filmstudie; kunsten er at lægge skyggerne på plads. For det er skyggerne, der tegner billeder i filmens skyggeteater.
Med udgangspunkt i små og store fænomener fra museets samling giver udstillingen et bud på syv nye fortællinger i tegning, akvarel og porcelæn.
Med udgangspunkt i små og store fænomener fra museets samling giver udstillingen et bud på syv nye fortællinger i tegning, akvarel og porcelæn. Samtidig inviteres de besøgende til selv at undersøge fænomenerne ved det store arbejdsbord i udstillingen.

     

Kunstneren fortæller/Artist Talks
I rækken af Vejen Kunstmuseums arrangementer, hvor man har mulighed for at møde de enkelte kunstnere og høre dem fortælle om deres projekter, er turen nu kommet til Sophus Ejler Jepsen, som i efteråret 2010 modtog Trekantområdets Legat for billedkunst, kunsthåndværk og design.

Søndag den 1. maj 2011 kl. 15 fortæller Sophus Ejler Jepsen om sin aktuelle udstilling SKYGGE og SPEJL - frugter fra Kundskabens Skove

Med SKYGGE OG SPEJL - frugter fra Kundskabens Skove har Sophus Ejler Jepsen sat sig for at lave en udstilling, der knytter an til Vejen Kunstmuseums samling, og særligt til hovedpersoner i samlingen som billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen samt tegneren og maleren Jens Lund.

Udstillingen er bygget op over syv temaer, der står som overskrifter over syv vægmontrer, hvoraf to har givet titel til udstillingen: Skygge og Spejl. De øvrige fem montrer er: Frugt, Flet, Blomst, Træ og Mark. Med afsæt i tegne- og akvareløvelser samt nysgerrigheden overfor porcelænets muligheder handler udstillingen i høj grad om proces, studier og afprøvning af materialer.

Er du nysgerrig, kan du møde kunstneren på Vejen Kunstmuseum til en snak om arbejdet - og i udstillingssalen står et arbejdsbord, hvor man vil finde værktøj, materialer og øvelser med tilknytning til udstillingen. Gæsterne opfordres til at sætte sig ned og prøve selv!